Blended learning

Hoe zorg je ervoor dat blended learning werkt en je niet onnodig met de techniek bezig bent?

Samen met Zadkine heeft Netinstall oplossingen bedacht voor online, hybride en blended learning. Het uitgangspunt bij alle oplossingen was de eenvoud van de techniek en een hoog plug en play gehalte. Het moet gewoon werken zonder dat docenten stoeien met kabels omdat anders de frustratie toeneemt en de concentratie afneemt.

Daarnaast geloven wij in de integratie van audiovisuele en ICT middelen in de onderwijsprogramma’s en de lesstof. Als alle middelen door docenten maximaal benut worden komt blended learning pas echt goed tot zijn recht.

Door een optimale mix van touchscreens, audiovisuele middelen en een goede infrastructuur stellen wij het onderwijs in staat om de beleving van de les zowel binnen als buiten het lokaal goed te kunnen ervaren.

Het proces en de ingredi├źnten

Als eerste moeten we goed nadenken over de vorm die we gaan toepassen en welke ondersteunende techniek we dan echt nodig hebben. Daarna gaan we kijken of de infrastructuur de techniek ondersteunt. Dan  volgt de implementatie fase en daarna de ingebruikname. Op zich geen hele spannende stappen. De spannendste stap is toch de ingebruikname, we moeten instrueren, opleiden en trainen zodat de techniek optimaal benut wordt.

Stap 1 – Het touchscreen

SMART MX Pro Serie

Tegenwoordig is een touchscreen onmisbaar in de klas. Op een touchscreen kunnen we de lessen tonen, het whiteboard gebruiken en interactieve elementen aan de les toevoegen.

Uiteraard kunnen de bestaande lessen gebruikt worden maar door middel van de meegeleverde software kan de les interactief gemaakt worden en vanaf elk touchscreen, via de cloud, geopend worden.

Meer weten over onze touchscreens? Kijk op de speciale pagina!

Stap 2 – Audio en video

De Logitech Familie

Willen we ook online leerlingen betrekken in de les of sommige lessen geheel online geven? Dan hebben we apparatuur nodig die ervoor zogt dat alles in haarscherpe kwaliteit in beeld wordt gebracht en het geluid kristalhelder is.

In dat geval voegen we een vergaderoplossing toe aan de configuratie. Uiteraard is de vergaderoplossing sterk afhankelijk van wat je als opleider wenst en welke software je gebruikt.

Worden de lessen alleen offline gegeven? Geen punt dan slaan we deze stap over.

Stap 3 – Connectiviteit

Beter vergaderen met de beste apparatuur.

We hebben de configuratie opgesteld zoals we hem willen hebben en alle apparatuur compleet en overzichtelijk op een rijtje. Nu wordt het tijd om na te denken over het aansluiten van de apparatuur. Waar komt de apparatuur en welke kabels hebben we nodig? Hoe zorgen we ervoor dat het netjes weggewerkt is en goed aangesloten?

Hier zijn wij gelukkig de specialist in dus dat doen we mooi en netjes en we zorgen ervoor dat de bediening eenvoudig is.

Stap 4 – Installatie

Installatie monitor

Het voorwerk is gedaan en nu komt het, de installatie op locatie. De professionals van Netinstall zorgen voor de levering op locatie, de installatie, het schoon opleveren van de ruimte en basis instructies voor het gebruik van de apparatuur.

De oplossing wordt netjes, werkend en geconfigureerd achtergelaten en we tekenen samen voor een correcte installatie.

Hierna leggen we kort de basis principes uit en we kunnen aan de slag.

Stap 5 – Nazorg

Samenwerken

Samen gaan we bepalen of er nog aanvullende training nodig is voor de docenten. Bijvoorbeeld in het gebruik van de software om het maximale eruit te halen. Moeten we nog instructie geven aan andere docenten?

Wie is uw vaste contactpersoon bij Netinstall? Ook dat leggen we vast.

Periodieke evaluatie. Na een maand gaan we weer aan tafel om te bepalen of wat we hebben bedacht nog steeds strookt met de realiteit. Dit blijven we doen omdat wij waarde hechten aan nauwe samenwerking met onze relaties.

Meer weten?

15 + 4 =