Leren op afstand

Leren op afstand, hybride leren, online lessen of wat voor noemer je er ook aan geeft. We hebben in ieder geval geleerd dat het kan. We zijn inmiddels in staat om met een computer of laptop lessen online te volgen.

Maar hoe richt je deze faciliteiten als opleider nu goed in? Ga je voor een combinatie van fysieke aanwezigheid in de klas gecombineerd met online, de hybride variant. Ga je sommige lessen wellicht alleen online geven? En hoe ga je dan om met praktijkvakken waar je handelingen in beeld wilt brengen?

Netinstall heeft hier inmiddels een ruime ervaring mee opgedaan. We hebben verschillende varianten ontwikkeld met scholen zoals Zadkine en Techniek College Rotterdam.

XS-ruimte

Vaddio Huddleshot ruimte

Mentor gesprekken en evaluaties hebben niet meer nodig dan een scherm, videobar en eventueel een tafel microfoon.

Aansluiting gebeurt eenvoudig via een USB kabel. Hierdoor weten we zeker dat de kwaliteit van de audio en video altijd goed is ongeacht het device.

L- Ruimte

Totaal overzicht L- Ruimte

Volledig overzicht L- Ruimte

Participants Display L- ruimte

Participants display L- Ruimte

SMART whiteboard L- Ruimte

De L- ruimte is speciaal ontwikkeld voor lesgeven op afstand. We hebben hier aleen te maken met online leerlingen een een docent die de lesstof presenteert.

In deze oplossing maken we gebruk van een SMART whiteboard, een participants display (ten behoeve van de online studenten), camera, speakers en een microfoon.

Doordat deze oplossing beknopt is kan je meer lessen geven op minder vierkante meters.

L+ Ruimte

Participants display

Participants display L+ Ruimte

Whiteboard opstelling L+ ruimte

SMART Whiteboard in de klas L+ Ruimte

De L- ruimte is speciaal ontwikkeld voor hybride lesgeven. We hebben hier te maken met online leerlingen, fysiek aanwezige leerlingen en een docent die voor de klas staat.

In deze oplossing maken we gebruk van een SMART whiteboard, een participants display (ten behoeve van de online studenten), camera, speakers en een microfoon(s).

Deze oplossing combineert het beste van beide werelden en bootst de ervaring na van de klassieke les.

De configuratie kan aangepast worden met een extra display naast het SMART whiteboard voor interactie tussen fysieke en online leerlingen.

Neem contact met mij op over leren op afstand!

10 + 12 =