Video Collaboration

Eigenlijk is video collaboration een mooi trendwoord voor digitaal en online samenwerken met gebruik van video, audio en software applicaties zoals Microsoft Teams of Zoom.

Door de coronapandemie is de vraag naar dit soort oplossingen extreem toegenomen en wij verwachten dat het ook zo blijft. Organisaties moeten thuiswerken meer gaan facilliteren en er zullen hierdoor minder mensen op kantoor zijn.

Hoe ga je er als organisatie nu zorg voor dragen dat je medewerkers beschikken over de juiste technologie? Door samen te werken met Netinstall.

Wij hebben bij diverse klanten oplossingen ontworpen, geïnstalleerd en geconfigureerd.

Vergaderruimtes

Grofweg kunnen we vergaderruimtes indelen op basis van het aantal fysiek aanwezige personen. In standaard configuraties gaan we uit van ruimtes van 1 tot circa 30 personen. Grotere ruimtes zijn ook mogelijk maar dan gaan we praten over maatwerk.

Logitech Meetup Bij Zadkine

Individueel

Even rustig zitten en een video gesprek voeren met 1 of meerdere online deelnemers maar er, ondanks het aangesloten device, verzekerd van zijn dat de video en audio perfect is?

Maak dan een kleine ruimte met alleen een videobar met USB verbinding.

Door het device aan te sluiten met de USB verbinding wordt de audio en video gebruikt van de videobar. De vergadering wordt gewoon weergegeven op het device zelf.

Dit is dan nog aan te vullen met scherm voor extra gemak of een groter beeld.

Kleine vergaderruimte

Samen met een paar collega’s een video gesprek voeren met 1 of meerdere online deelnemers?

Qua configuratie verandert er niet heel veel. De videobar en het scherm worden iets groter maar de oplossing blijft nagenoeg hetzelfde en de aansluitmogelijkheden ook.

In deze opstelling is een scherm een absolute vereiste vanwege de fysieke aanwezigen. 

De microfoons richten zich op de spreker en de camera volgt de spreker. Deze ruimte is dan ook nog uit te breiden met een slim whiteboard voor aantekeningen.

Middelgrote vergaderruimte

We gaan iets groter en hebben 8-10 fysiek aanwezigen. Dit vergt iets meer van de video en audio mogelijkheden.

We zijn voorbij gegaan aan de videobar en hebben een losse camera, speakers en microfoon. Uiteraard is een scherm hier helemaal niet meer weg te denken en het slimme whiteboard essentieel.

De bediening blijft nog steeds hetzelfde maar hier raden wij een consolebediening aan voor het starten, muten en stoppen van de videovergadering. Zo hebben we geen device nodig om aan een vergadering deel te nemen.

De Boardroom

Een aandeelhoudersvergadering of kwartaalpresentatie met meer dan 10 deelnemers? Dan moeten we ineens over nog meer dingen nadenken zoals het presenteren van powerpoints en het toepassen van meerdere microfoons.

Want zoals we eerder al hadden geconcludeerd zijn goede video en audio verreweg de belangrijkste zaken.

Een extra scherm voor het delen van externe presentaties en een apart scherm om de online deelnemers te kunnen zien. We gaan net even groter.

Hebben we dan alles geregeld?

Op kantoor hebben we nu de ruimtes gedefinieerd maar de medewerker moet thuis ook goede faciliteiten hebben. Wij hebben gemerkt dat de kwaliteit van ingebouwde camera’s en microfoons op laptops vaak te wensen over laat. En als we het dan op kantoor zo goed geregeld hebben dan willen we dit huis ook.

Wij adviseren om medewerkers voor de werkplek thuis te voorzien van een goede webcam aangevuld met een hoofdtelefoon. Hierdoor kunnen we eventueel achtergrondgeluid wegfilteren of reduceren. 

Advies en implementatie

Bij Netinstall weten wij inmiddels dat het nergens standaard is en dat de werkelijkheid altijd wel afwijkt van de hierboven beschreven, standaard, oplossingen. Wij gaan graag met U in gesprek over de oplossing die u nodig heeft. Of u nu een eenmanszaak bent of multinational. Voor elk budget is er een oplossing.

Daarnaast kunt U de mogelijkheden komen bekijken in 1 van onze showrooms, hier in Schiedam of bij onze partners. We inspireren u graag.

Neem gerust contact met ons op en dan werken we samen aan een oplossing.