Video vergaderen is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en het zal nog wel een tijd zo blijven. Maar wat komt er nu allemaal bij kijken?

Onlangs hebben we bij Netinstall onze eigen showroom uitgebreid zodat we konden testen met de diverse oplossingen voor video vergaderen. Wij merken dat bedrijven bezig zijn met de nieuwe realiteit, een realiteit waarin we meer thuis zullen werken en minder vaak op kantoor zullen zijn.

Voor werkgevers betekent dit dat ze ervoor moeten zorgen dat de thuiswerkplek op orde is maar dat de kantooromgeving ook aangepast dient te worden. Wij merken dat we veel meer naar een hybride vorm van werken zullen gaan waar een gedeelte van de collega’s op kantoor is en een gedeelte online aanwezig is. Hierbij is het noodzaak dat we ervoor gaan zorgen dat de audio en video kwaliteit goed is en goed blijft.

Daarnaast moeten we er ook voor zorgen dat de oplossingen in de diverse vergaderruimtes zoveel mogelijk plug en play zijn. We willen onze tijd niet verdoen aan het zoeken naar kabels en ervoor zorgen dat een vergaderoplossing werkt.

Netinstall heeft hiervoor de samenwerking opgezocht met kantoorinrichters en akoestische specialisten waarin wij ons richten op de juiste vergaderoplossingen en onze partners kunnen adviseren met betrekking tot het inrichten van de ruimtes en bijpassend meubilair.

Hoe gaan wij dit samen met jou en jouw bedrijf dan oppakken?

Inventarisatie

We gaan eerst in kaart brengen hoe de situatie nu is en welke faciliteiten er al in orde zijn gemaakt voor de medewerkers en de faciliteiten op kantoor. Die noemen we de nulmeting.

Advies en budget

Vervolgens gaan we, op basis van de oplossingen in de markt en de wensen, kijken naar hoe we het kantoor opnieuw in moeten delen en welke faciliteiten er nog benodigd zijn voor de thuiswerkplek. Hier komt een investeringsplaatje uit. Deze gaan we weer bespreken en desnoods strepen en aanpassen om tot de gewenste situatie te komen.

Implementatie

We maken samen een plan voor de uitrol en bepalen wat prioriteit heeft. Hierna gaan wij aan de slag met installatie, implementatie en instructie. Hierdoor weten we zeker dat alle oplossingen ook daadwerkelijk gebruikt gaan worden.

Evaluatie

Na een maand gebruik gaan we evalueren. Hebben we de de doelstellingen gehaald en functioneert alles zoals het zou moeten? Maar nog belangrijker, zijn uw mensen tevreden? Daar waar nodig passen we aan en evalueren we opnieuw.

Dat klinkt logisch toch?

Waarom zou je dit traject aan moeten vliegen met Netinstall? Dat is eigenlijk heel eenvoudig, wij beginnen allereerst met de fundering, uw bekabelde netwerk, is dit op orde of moet dit aangepast worden? Want dat is al jaren ons specialisme. Daarna gaan we bepalen hoe we kunnen ondersteunen met de fysieke handelingen rondom de apparatuur, oftewel asset management, onze tweede kernactiviteit. Daarna gaan we de meest eenvoudige maar kwalitatief hoogwaardige oplossingen installeren, die ook weer, over die fysieke laag gaan.

Dat is het voordeel van samenwerken met Netinstall.

Geïnteresseerd? Neem dan snel contact op met onze accountmanager.

 

Jeroen Vegter

Jeroen Vegter

Accountmanger

T: +31 6 236 92 501

E: jeroen.vegter@netinstall.nl