Effectief uitvoeren van cable management is erg belangrijk maar het wordt nog wel eens vergeten of na verloop van tijd krijgt het niet meer de aandacht die het verdient. Het belang van cable management is echter zeer groot want het is ergonomisch en hygiënisch. Doordat we voldoende aansluitingen maken op het bureau kan de gebruiker makkelijk een apparaat zoals een laptop aansluiten.

Er zijn ook mogelijkheden om het opladen van een smartphone te faciliteren zodat er geen laders aan stopcontacten in de wand zitten. Daarnaast kan de schoonmaker makkelijk met de stofzuiger onder bureaus door en vermindert het stofvorming. Maar het belangrijkste plupunt: het ziet er veel netter uit, Kijk maar eens naar onderstaand voorbeeld.

Cable management op de werkplek

Cable management op de werkplek

Hier zie je een stroomunit op het bureau voor het aansluiten van apparatuur. De bekabeling van de monitoren, docking station, muis en toetsenbord zijn netjes weggewerkt op de juiste lengte. Dit resulteert in veel minder kabels op het bureau en bevordert het clean desk principe. Dat ziet er toch strak en netjes uit? Onder het bureau hebben we de situatie ook netjes aangepakt door bij het cable management gebruik te maken van cable grips en klittenband. Kijk maar eens.

Cable management onder het bureau

Cable management onder de werkplek

Op deze foto zie je meteen hoe dit resulteert in een betere situatie. De schoonmaker kan met de stofzuiger onder het bureau langs. Hierdoor kan er makkelijker en sneller schoongemaakt worden zonder het risico dat er bekabeling uitgetrokken wordt. Daarnaast blijft de medewerker ook niet met zijn voeten in de bekabeling hangen, dit gebeurt namelijk nog wel eens.

Als we dit vervolgens combineren met de juiste monitorarmen hebben we ook meer ruimte op het bureau omdat de monitorstandaard er niet meer is. Met de juiste monitorarmen zijn de monitoren makkelijk in hoogte te verstellen, erg makkelijk bij flexplekken. Ook de kabels die naar de wandaansluiting toe moeten zijn makkelijk weg te werken met een gootje.

Cable management naar de wandaansluiting

Cable management naar de wandaansluiting

Uiteraard moet de bekabeling naar de wandaansluiting of kabelgoot ook netjes weggewerkt zijn. Hierdoor neem je het gevaar weg dat iemand over de bekabeling zou struikelen of de bekabeling een eigen leven gaat leiden. Bovenstaand is slechts 1 van de vele manieren om dit voor elkaar te krijgen. We maken gebruik van verschillende vloergoten omdat de look en feel hiervan heel persoonlijk is.

Wij adviseren organisaties dagelijks over het correct toepassen van cable management en de mogelijkheden die er zijn. Zo hebben we onlangs een flyer gemaakt die je hier kan downloaden. Dit is slecht een greep uit onze oplossingen op het gebied van cable management en bekabeling.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen doen? Neem dan een keer contact op en dan komen we met alle plezier ook jouw situatie verbeteren.

Een hygiënische groet van team Netinstall!