Draadloos presenteren is eigenlijk heel makkelijk

Zoals de regelmatige lezer van ons blog weet zijn wij van van kabels en bekabelde verbindingen. Er is immers niets betrouwbaarder dan een kabel, die werkt altijd. Draadloos presenteren gaat nogal eens mis en dit heeft vaak met een stuk techniek te maken. Het wordt als lastig ervaren, dongels die niet werken, schermen die niet meewerken en ga zo maar door. Na de laatste installatie bij twee grote bedrijven hebben wij gemerkt dat het eigenlijk best wel goed in te richten is. Je moet er alleen wel het een en ander voor doen, ook aan de technische kant.

Draadloos presenteren met een app op je scherm

Wij werken graag met ViewSonic omdat ze een breed aanbod hebben. Naast dit brede aanbod hebben ze ook een standaard app op alle android schermen staan (Commercial Displays en Touchscreens) waarmee draadloos presenteren via een app op je smartphone of laptop eenvoudig gaat. Als je schermen hebt die aan vervanging toe zijn kan je 2 vliegen in één klap slaan, we gaan het verderop hebben over een toepassing op bestaande schermen.

Met de Vcast sender app is het eigenlijk heel simpel:

  • Je start de app op het scherm
  • Er komt een code in beeld
  • Hierna open je de app op je smartphone of laptop
  • Voer in de app de code van het scherm in
  • Kies wat je wil delen
  • En je bent draadloos aan het presenteren

Dat klinkt makkelijk he? Dat is het ook! We moeten wel even wat afspraken maken met je collega van de IT omdat er in het netwerk ook het een en ander gedaan moet worden. Dat komt meestal wel goed.

Het grote voordeel is dat je dit ook met meerder appraten te gelijk kan in een splitscreen modus. Hierdoor kan je met meerdere gebruikers content delen en draadloos presenteren.

Kom eens een keer kijken hoe het werkt en overtuig jezelf. Klik voor contact!

Leuk maar mijn schermen zijn nog niet toe aan vervanging

Ja dan kunnen we je niet helpen want we willen graag nieuwe schermen verkopen. Nee hoor, grapje, ook dan staan we voor je klaar. We kunnen namelijk ook een klein kastje aan je schermen hangen. Denk aan de Google Chromecast die je misschien thuis hebt maar dan geschikt voor zakelijk gebruik. Dit noemen we de Airtame 2 en dat werkt ook heel makkelijk.

Draadloos presenteren met de Airtame 2

Ziet er tof uit he? Vinden wij nou ook en het mooie ervan is dat je helemaal geen app nodig hebt omdat de Aitame 2 werkt met de draadloze verbindingen die je al hebt zoals Airplay, Miracast, GoogleCast of Windows, het kan en mag ook met een App maar dat is helemaal niet nodig. het kan soms wel handiger zijn.

Je kan hiermee je bureaublad delen, een enkele applicatie en je kan draadloos presenteren naar meerdere schermen. Als het scherm niet gebruikt wordt kan je er ook informatie op laten zien, narrowcasting dus.

Alle schermen kan je ook beheren vanuit een cloud omgeving, leuk voor je IT collega, en je haalt meteen een mooie presentatieoplossing in huis, leuk voor die van marketing.

Lekker korts stuk over draadloos presenteren Netinstall

Ja klopt wij houden het graag kort en bondig om jou goed te informeren en geven je niet meer informatie dan strikt noodzakelijk. WIl je toch meer weten, een keer een demo zien of in gesprek over jouw draaloos presenteren vraagstuk? Neem dan vooral contact met ons op!