De Vivolink VLCAM100, de betaalbare alleskunner.

Twee maanden geleden zagen wij voor het eerst de Vivolink VLCAM100. Een 4K conference cam die perfect past in jouw hybride vergader vraagstuk.

Wij dachten echt dat het een grapje was. Een 4K camera met ePTZ (komen we later op terug) die makkelijk te installeren is en ook nog AI aan boord heeft voor € 300,-? Dat kan toch niet? Maar dat blijkt dus wel te kunnen. Na een een week testen met alle instellingen en de bijgeleverde afstandsbediening waren wij overtuigd. Dit is een mooie oplossing voor een verrijdbaar vergadersysteem zoals onze vergaderbuddy maar ook voor een kleine tot middelgrote vergaderruimte.

We hadden er dan ook geen moeite mee om deze camera gelijk in een klantomgeving in te zetten zoals je kan zien in onze video van de vergaderbuddy bij onze klant Orga. En tot grote tevredenheid, de tweede order is al onderweg.

Wat maakt deze camera nu zo bijzonder hoor ik je denken. Dat is eigenlijk heel eenvoudig. De camera levert 4K (3840×2160) op 60Hz, dat is een hele hoge beeldkwaliteit en dat komt door de geïntegreerde Sony lens. Daarnaast brengt hij door de ePTZ, oftwel pan, tilt en zoom alle deelnemers aan de vergadering in beeld. Pan. tilt en zoom? Wat is dat dan? Voor de niet video kenners onder onze lezers; dit betekent dat de camera kan inzoomen maar ook de hoogte van het beeld aan kan passen. Wel zo handig.

 

gNaast ePTZ ook nog eens een groothoeklens van 120 graden.

Bij video vergaderen is de field of view (FOV) heel erg belangrijk. Kortgezegd in welke hoek ziet de camera beeld en hoe breed is dit beeld. Dit bepaalt namelijk hoeveel je in beeld kan brengen, erg belangrijk. Wij hebben gemerkt dat we met gemak 4-6 personen in beeld kunnen brengen, meer moet je niet willen want dan wordt iedereen te klein en wordt het al snel onpersoonlijk. Dat wil niet zeggen dat we niet een hele vergaderruimte in beeld kunnen brengen, dat kan makkelijk maar het wordt er niet beter op.

Ruisonderdrukkende microfoon.

Naast al dit moois is de microfoon ook nog eens in staat om omgevingsgeluid te filteren en ruis te onderdrukken. Hierdoor heeft de ander kant geen last van omgevingsgeluid. Dit houdt in dat de vergadering naast goed in beeld ook nog eens goed in geluid is. Erg handig als je in een drukke omgeving zoals een kantoortuin zit. 

Je leest het al, dit zijn wel heel erg veel functies voor een relatief kleine camera. Tel daarbij op dat je hem op een beeldscherm, statief of bureau kan zetten en je hebt echt een veelzijdige alleskunner.

Wil je meer weten of zien? Je kan een demo boeken en dan mag je onze vergaderbuddy met touchscreen en natuurlijk deze camera een paar dagen op locatie evalueren. Je kan natuurlijk ook naar Schiedam komen om hem te bewonderen, boek je demo hier en we zien je snel.

Wil je graag in gesprek? Ook dat kan, neem daarvoor contact op met onze hybride vergader expert.

Jeroen Vegter

Jeroen Vegter

Marketing en verkoop

Met ruim 13 jaar ervaring in de ICT en inmiddels al meer dan 3 jaar ervaring in hybride vergaderoplossingen mag je mij een expert noemen.

Ik ga graag met je in gesprek over jouw hybride vergader vraagstuk en kom graag bij je langs.

Wil je met mij in gesprek dan mag je mij mailen of bellen:

M: +31 6 236 92 501

E: jeroen.vegter@netinstall.nl

Tot snel!